Reijnders krikte zelfvertrouwen op in Milaan: 'Goede spelers vinden elkaar altijd'

Reijnders krikte zelfvertrouwen op in Milaan: 'Goede spelers vinden elkaar altijd'

10-10-2023 17:35
12

Tijjani Reijnders maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar AC Milan en hij maakt inmiddels genoeg indruk in Italië. De middenvelder leerde al een hoop bij zijn nieuwe club, waaronder spelen met zelfvertrouwen. Ook kreeg hij een andere positie dan hij had in Alkmaar.

"Ik speel nu hoger op het veld. Meer aanvallend", vertelt een trotse Reijnders tegen Voetbal International. "Bij Milan spelen we met de punt naar achteren en ben ik een van de aanvallende middenvelders. Nu is het aan mij ook belangrijk te worden in het maken van goals. Doordat ik minder ver terug hoef op het veld, heb ik wat meer energie over voor aanvallende acties."

In de eerste wedstrijd bij Milan, viel het veel voetbalfans op dat Reijnders gelijk ballen durfde op te eisen. "Je moet niet overkomen als iemand die nieuw is. Je moet laten zien waaróm je bent gehaald. Dat had ik in mijn hoofd zitten, dat ik mezelf moest laten zien. Je moet schijt hebben en je eigen ding doen. Iets wat hij gelijk leerde toen hij in Italië aankwam. goede voetballers weten elkaar te vinden op het veld."