Ronaldo (38) wil blijven scoren en zet doelstelling: 'Ik denk dat ik dat ga halen'

Ronaldo (38) wil blijven scoren en zet doelstelling: 'Ik denk dat ik dat ga halen'

14 oktober om 10:18
Laatste update: 14 oktober om 10:39

Cristiano Ronaldo wil zijn doelpuntentotaal minimaal naar 900 brengen. Die doelstelling deelt de Portugees na de gewonnen wedstrijd van zijn land tegen Slowakije (3-2), waarin hij twee keer scoorde.  

"Ik denk dat ik dat ga halen", zei hij volgens MARCA na afloop van de wedstrijd tegen de aanwezige pers. Ronaldo, 38 jaar oud inmiddels, benadrukte bovendien dat hij nu op de korte termijn denkt. "Ik voel me fysiek goed en ik geniet van het moment. Mijn lichaam reageert op wat ik het de afgelopen jaren heb gegeven. Mijn benen behandelen mij net zo goed als ik ze behandel. We zullen zien."


Bij dat kortetermijndenken past een doelstelling van 900 doelpunten, aldus de Portugees. Ter illustratie: volgens Transfermarkt.nl scoorde hij al 726 keer in clubverband en na zijn dubbelslag tegen Slowakije staat hij op 125 treffers voor de nationale ploeg. Dat zou betekenen dat Ronaldo’s totaal nu op 851 doelpunten staat. 

Die doelstelling komt niet zomaar uit de lucht vallen. Eerder deze week zou Ronaldo een gesprek hebben gehad met de president van FC Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa. Die zou hem hebben uitgedaagd tot het scoren van 1000 doelpunten, maar dat denkt Ronaldo niet te gaan halen.