Tottenham-ster looft 'Becks': 'Stond in de tuin vrije trappen van hem te oefenen'

Tottenham-ster looft 'Becks': 'Stond in de tuin vrije trappen van hem te oefenen'

14-10-2023 13:59 Laatste update: 14:02
4

James Maddison heeft onthuld dat hij vroeger altijd fan is geweest van Manchester United. Met name David Beckham is een grote inspiratiebron voor de middenvelder van Tottenham Hotspur

"In mijn vroege voetbaldagen was ik een fan van Manchester United en hij liep daarin voorop”, vertelt Maddison in gesprek met TalkSPORT over zijn jeudgheld Beckham. "Hij was de man op de achterkant van mijn shirt en ik ging de tuin in om zijn vrije trappen te oefenen. Het aantal keren dat ik tijdens de schoollessen naar vrije trappen van Beckham op YouTube keek, was eigenlijk belachelijk", lacht de 5-voudig international. 

Maddison wordt gevraagd naar de nieuwe documentaire over de legendarische Engelse speler, die sinds kort op Netflix te zien is.  "Ik vond het absoluut geweldig. ‘Becks’ was mijn held toen ik opgroeide. Het biedt een ongelooflijk inzicht. Mensen vergeten de werkelijke kwaliteit die hij in die rechtervoet had. Dus ja, ik heb enorm genoten van de documentaire over een held van mij."

Het kijken naar de traptechniek van Beckham heeft zijn vruchten afgeworpen voor Maddison, die afgelopen zomer Leicester City verruilde voor Tottenham Hotspur. Voor Leicester scoorde hij namelijk 55 keer en gaf hij 41 assists. Na acht wedstrijden voor zijn nieuwe club heeft de middenvelder inmiddels al twee doelpunten en vijf assists achter zijn naam staan. Mede door de prestaties van Maddison staat Tottenham Hotspur op dit moment op twintig punten uit acht wedstrijden. Dat is goed voor een gedeelde eerste plek in de Premier League, samen met aartsrivaal Arsenal.