Driessen vermoedt AZ-rancune naar Ajax en Van Praag: 'Voelen zich genaaid'

Driessen vermoedt AZ-rancune naar Ajax en Van Praag: 'Voelen zich genaaid'

19-10-2023 00:36 Laatste update: 01:06
118

In de uitzending van Vandaag Inside gaat Valentijn Driessen in op de situatie bij Ajax. Hij geeft Michael van Praag het advies om zich afzijdig te houden tijdens de gesprekken die de Amsterdammers met AZ zullen voeren over Alex Kroes, van wie wordt gehoopt dat hij eerder in dienst kan treden bij Ajax.

Driessen stelt dat Van Praag in het seizoen 2019-2020, dat niet werd uitgespeeld wegens het coronavirus, AZ heeft beroofd van het kampioenschap en deelname aan de Champions League, met bijbehorende inkomsten. "Hij heeft de UEFA bewerkt door te zeggen: de beslissingen van de KNVB mogen jullie niet terugdraaien", aldus de journalist.

Wedden

Meer odds

"De beslissing was: Ajax wordt kampioen, gaat meedoen aan de Champions League en pakt veertig miljoen euro, AZ wordt tweede, mag meedoen aan de Europa League en pakt tien miljoen euro", vervolgt Driessen. "Daar is AZ natuurlijk verschrikkelijk verbolgen over. Van Praag heeft daar een briefwisseling over gehad met de UEFA. Dat weet AZ, dus zij voelen zich verschrikkelijk genaaid. Van Praag kan beter niet meegaan."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!