Nederlands getint Inter verslaat pechvogel Schuurs, verhitte derby in Turkije

Nederlands getint Inter verslaat pechvogel Schuurs, verhitte derby in Turkije

21-10-2023 21:25 Laatste update: 21:42
4

Met Stefan de Vrij en invallers Denzel Dumfries en Davy Klaassen heeft Internazionale een overwinning geboekt op Torino, waar Perr Schuurs met een ogenschijnlijk zware blessure uitviel. Daarnaast trok Galatasaray aan het langste eind in de derby tegen Besiktas, terwijl Paris Saint-Germain, Napoli en Club Brugge ook in actie kwamen.

Torino - Internazionale 0-3
In Turijn stond een Nederlands getinte Serie A-wedstrijd op het programma. Schuurs stond in de basis bij de thuisploeg, De Vrij startte bij Inter en Dumfries en Klaassen kwamen als invallers binnen de lijnen. Inter kwam laat op gang, maar boekte uiteindelijk een gemakkelijke 0-3 zege. Dumfries was nog goed voor de assist bij de eerste treffer, van Marcus Thuram. Daarvoor, na 51 minuten spelen, moest Schuurs echter al naar de kant met een mogelijk zware knieblessure. In Italië vreest men voor een kruisbandkwetsuur, wat einde seizoen zou betekenen voor de stopper.

Wedden

Meer odds

Galatasaray - Besiktas 2-1
Zonder de geblesseerde Hakim Ziyech nam Galatasaray het op tegen stadsgenoot Besiktas. Het leverde een verhitte derby op, met een rode kaart voor Besiktas-keeper Mert Günok na een half uur spelen. Daardoor kreeg de thuisploeg kans op kans, maar het wist de wedstrijd pas in de 82ste minuut te beslissen. Mauro Icardi tekende toen voor zijn tweede van de avond vanaf de strafschopstip. Daardoor gaat Galatasaray nu, in ieder geval voor even, aan kop in de Turkse competitie.

Paris Saint-Germain - RC Strasbourg 3-0
In Frankrijk moest PSG winnen om weer even op de eerste plek terecht te komen in de Ligue 1. Dat lukte: nadat Kylian Mbappé de ban al vroeg brak vanaf elf meter, volgde een gemakkelijke avond voor de Parijzenaren. Het werd uiteindelijk 3-0, doordat Spanjaarden Carlos Soler en Fabián Ruiz ook tot scoren kwamen.

Hellas Verona - Napoli 1-3
Kampioen Napoli is wisselvallig begonnen aan het seizoen in de Italiaanse competitie, maar op bezoek bij Hellas Verona boekte de formatie van Rudi Garcia een makkelijke overwinning. Khvicha Kvaratskhelia was de grote man aan Napolitaanse zijde, met twee treffers.

KV Kortrijk - Club Brugge 1-0
Club Brugge, waar voormalig FC Groningen-verdediger Björn Meijer in mocht vallen, is bezig aan een slechte reeks. Op bezoek in Kortrijk waren de Bruggelingen heer en meester, maar toch trok de thuisploeg aan het langste eind. Daardoor heeft Club Brugge nu al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen in de Belgische competitie. Het staat nu vijfde, wat aan het eind van de elfde speelronde in België nog lager kan zijn.