Bosz stormt naar binnen voor Fortuna-penalty

Bosz stormt naar binnen voor Fortuna-penalty: 'Doodziek, maar moest echt'

22 oktober 2023 om 07:55

Peter Bosz was ondanks de 3-1 zege op Fortuna Sittard niet helemaal tevreden over PSV. De trainer vond dat het tempo te laag lag, maar vooral de late tegentreffer zit hem dwars.

Bosz wachtte de penalty van Kaj Sierhuis niet meer af. Daarvoor stormde hij al naar binnen. "Ja, ik moest naar de wc", zegt hij met een strak gezicht bij ESPN. "Ik ben een ouwe man, die hebben daar last van. Ik moest heel nodig." Hans Kraay junior twijfelt aan die uitleg, aangezien Bosz met een deur smeet. "Die ging hard dicht, hè? Ik moest echt naar de wc, dat was echt zo. En ik was inderdaad doodziek dat we nog een goal tegen gingen krijgen. Ik was boos op de ploeg, want dit zag je al aankomen."

Bosz somt een paar voorbeelden op. "Benítez die een bal over de voet liet gaan, een paar ballen die werden ingeleverd, Malik Tillman loopt te laat mee. Hij valt mooi, maar het is allemaal onnodig", zegt de oefenmeester over het penaltymoment. "Daar kan ik echt doodziek van zijn. Dat meen ik echt. Zó onnodig. Je had weer de nul kunnen houden. Dat is jammer. Maar ik moest echt naar de wc..."

Over het eerste doelpunt van Guus Til was Bosz wél enthousiast. "Dat was misschien wel de mooiste goal van het seizoen. Vooral de manier waarop Johan (Bakayoko, red.) die bal teruglegde op de inlopende Guus, dat is knap. En natuurlijk is de voorzet van Hirving Lozano ook al heel fraai."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!