FC Utrecht-clubiconen over duel met Ajax

'Juist nu Ajax zo slecht is, zal het publiek ook wel meer van Utrecht verwachten'

22 oktober 2023 om 11:22
Laatste update: 22 oktober 2023 om 11:24

Rob Alflen is ervan overtuigd dat FC Utrecht zondagmiddag tegen Ajax een ommekeer teweeg kan brengen. De Domstedelingen staan momenteel laatste in de Eredivisie, maar een bezoek van Ajax brengt altijd iets extra's los. 

"Ajax-thuis kan de ommekeer worden", aldus de geboren Utrechter, die voor zowel de plaatselijke FC als Ajax speelde. "Maar juist nu Ajax zo slecht is, zal het publiek ook wel meer van Utrecht verwachten. Het maakt hoe dan ook veel los: de komst van Ajax naar Utrecht. Dat was zo, dat is zo en dat altijd zo blijven", vertelt Alflen in gesprek met de NOS

Ton du Chatinier, eveneens Utrecht-clubheld, weet dat ook als geen ander. "Ik heb het daar weleens met Frank de Boer over gehad. Hij zei: "Als jullie tegen Ajax spelen, zijn jullie helemaal gek. En de week erop speel je Excelsior uit en verlies je". Ik kon niet anders dan hem gelijk geven."

"Het is gewoon haat en nijd", vervolgt Du Chatinier, die ook als trainer voor de groep stond bij Utrecht. "Dat had ikzelf als voetballer ook. Als iemand uit Amsterdam kwam, was je gewoon in staat om die gast meteen een zaag te geven."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!