Slot is blij dat Stengs 'privéomstandigheden' kon verzachten met goal én assist

Stengs na duel met Vitesse assistkoning van Feyenoord: 'Speelt met meer venijn'

22 oktober 2023 om 13:45
Laatste update: 22 oktober 2023 om 15:05

Calvin Stengs had te maken met 'vervelende privéomstandigheden' voorafgaand aan de gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse (4-0). Dat vertelde Feyenoord-trainer Arne Slot voor de camera van ESPN. Slot was daarom des te blijer voor zijn buitenspeler dat Stengs een doelpunt én een assist verzorgde.

"Ik denk dat Calvin altijd een geweldige speler geweest is, die op momenten geweldige dingen kon doen", begint Slot zijn verhaal over Stengs. "Maar dat het verwijt nog wel eens was dat hij op sommige momenten meer rendement moest hebben. Maar om meer rendement te hebben, moet je ook wat meer venijn hebben in en rondom de zestien. Dat venijn heeft hij nu veel meer in deze periode. Dat leidt dan weer tot goals en asissts", lacht Slot. 

"Voor de wedstrijd vertelde hij me iets, maar ik vind niet dat ik dat op nationale TV moet zeggen. Dat ging om vervelende privéomstandigheden. Daarom was het mooi dat hij én een goal én een assist had vandaag", besloot Slot. Het is niet bekend wat hij er precies speelt rondom de speler van Feyenoord. 

Stengs staat na de wedstrijd tegen Vitesse op vier doelpunten en zes assists in twaalf officiële duels voor Feyenoord. Het maakt Stengs qua assists de belangrijkste man van de club uit Rotterdam. Quinten Timber volgt op plek twee van dat lijstje met vijf assists.