'Frustraties' bij Noppert over uitblijven van transfer, aldus Timmer

'Frustraties' bij Noppert: 'WK gekeept, en dan komt die gedroomde club niet'

22 oktober 2023 om 11:36

Het zit Andries Noppert niet lekker dat hij in de zomer geen droomtransfer heeft kunnen maken. Dat bevestigt Henk Timmer, zijn zaakwaarnemer, bij Goedemorgen Eredivisie. Toch is de doelman allesbehalve ongelukkig bij sc Heerenveen.

Noppert is bezig aan een zeer moeizaam seizoen, terwijl hij nog geen jaar geleden op het WK keepte voor het Nederlands elftal. Zelf heeft hij aangegeven dat de onzekerheid rond een eventuele transfer aan hem knaagde. Dat zegt ook Timmer. "Het was hectisch en er komen allemaal dingen op je af die je niet gewend bent", verklaart de oud-keeper bij ESPN.

Uiteindelijk kwam er geen transferoptie voorbij die Noppert kon overtuigen. Timmer: "Ja, dat frustreert wel. Hij heeft op een WK gekeept en een fantastisch seizoen gedraaid. Dan weet je dat je op allerlei lijstjes staan en dan is het dus frustrerend dat die gedroomde club niet voor hem kwam. Als hij gewoon weer zijn ding gaat bij Heerenveen, komt er zeker nog een mooie club."

Ondanks het mislopen van een transfer is Noppert 'hartstikke tevreden' bij Heerenveen. "Het is een goede keeper en een prima gozer, maar hij zit natuurlijk in een moeilijke periode. Elke keeper heeft dat gehad, of je nou Justin Bijlow, Jasper Cillessen of Edwin van der Sar heeft. Hij gaat gewoon weer punten pakken voor zijn club", besluit Timmer.