"Taylor en Hlynsson staan stil, Sosa staat stil, er gebeurt gewoon helemaal niets"

"Taylor en Hlynsson staan stil, Sosa staat stil, er gebeurt gewoon helemaal niets"

22 oktober 2023 om 13:16

FC Utrecht leidt bij het rustsignaal met 1-0 tegen Ajax en dat kan Kees Kwakman wel begrijpen. De analist stelt dat de Amsterdammers wel héél weinig hebben laten zien in de eerste helft. 

De wedstrijd werd de afgelopen dagen meermaals bestempeld als 'degradatiekraker' en daar kan Kwakman zich in vinden bij ESPN. "Utrecht was ook matig, zeker aan de bal konden ze niet veel. Ajax ging goed compact naar achteren, zodat het geen ren-je-rot-wedstrijd zou worden. Utrecht creëerde weinig en de goal viel uit het niets, maar Flamingo schiet wel goed binnen."

Het strijdplan van Ron Jans lijkt tot dusver effectief. "Het is aan de bal van beide kanten matig, vooral aan de kant van Ajax. Utrecht doet niet heel gekke dingen, het is redelijk duidelijk hoe Ron Jans speelt. Hij heeft het goed voor elkaar met betrekking tot het drukzetten. Daarin heeft Ajax heel veel problemen, het gaat zó traag."

Bij de goal van de thuisploeg ging er veel mis aan de kant van Ajax. "Taylor en Hlynsson staan klaar, Sosa staat stil, Gaaei staat stil.. er gebeurt niets. Tahirovic heeft zelf niet de individuele kwaliteiten om te versnellen wanneer hij aan de bal komt. Dat lukt hem niet, hij komt tekort. Sutalo... we weten ook niet waar hij naartoe moet."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!