Kwakman kraakt Ajax-middenvelder: 'Moet hem dekken, maar staat helemaal niet aan'

Kwakman laakt miljoenenaankoop Ajax: 'Staat helemaal niet aan'

22 oktober 2023 om 14:49
Laatste update: 22 oktober 2023 om 15:01

Kees Kwakman laat zich na het duel FC Utrecht-Ajax kritisch uit op het middenveld van de Amsterdammers. Niet alleen zit er geen beweging in, ook zijn Tahirovic en Taylor in de omschakeling te apathisch.

"Die twee goals van Ajax, die vielen wel uit het niets", stelt de analist. "Utrecht had echt het momentum, met het publiek dat er helemaal achter ging staan. Ajax rechtte toch de rug en kwam een aantal keer goed door over de linkerkant, waar Bergwijn meer naar binnen ging spelen waardoor Sosa ook op kon komen. Er zijn genoeg mensen in de zestien, Gaaei die ook aangesloten is, dan kun je druk op de situatie houden, met uiteindelijk een geweldige goal van Hlysson."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Ook de tweede goal van Hlysson komt ter sprake. "Een sprachtige bal van Sosa", de linksback die de assist gaf. "Hier zie je ook gelijk het probleem van Utrecht, waardoor ze zoveel goals tegenkrijgen. Het dekken voor de goal. Het zat er eigenlijk helemaal niet in, maar het gebeurde zo snel achter elkaar dat het opeens 2-2 stond. Hier heb je in de eerste helft helemaal niets van gezien omdat het gewoon apathisch was. Sosa deed niks, die zakte niet terug om aanspeelbaar te zijn, ging niet hoger staan om aanspeelbaar te zijn."

"En ook met Tahirovic en Taylor… dat is gewoon stilstaand voetbal. Tahirovic is de vrije man bij Ajax, maar komt niet aan de bal. Bij de twee goals zocht Ajax het over de linkerkant, toen kwam er een beetje beweging in." Over Tahirovic is Kwakman niet te spreken. "Nee, ook met de tegengoal van Van der Hoorn. Daar is Tahirovic degene die Van der Hoorn moet dekken, maar hij staat helemaal niet aan."