Kwakman vreest voor Steijn: 'Snap dat zijn positie meer en meer onhoudbaar wordt'

Kwakman vreest voor Steijn: 'Zo werkt het in het voetbal, helemaal bij Ajax'

22 oktober 2023 om 15:07
Laatste update: 22 oktober 2023 om 17:33

Na het duel FC Utrecht-Ajax gaat men bij ESPN in op de positie van Maurice Steijn. De trainer lag al onder vuur bij de Amsterdammers, en de nederlaag bij de Domstedelingen heeft hem geen goed gedaan. Kees Kwakman geeft aan niet verbaasd te zijn als de oefenmeester zijn ontslag krijgt.

Hoewel de analist stelt dat het niet aan hem is om te oordelen over een mogelijk ontslag, beseft hij 'hoe het werkt' in de situatie waar Ajax in zit. "Ik vind dat een moeilijke, omdat je met mensen te maken hebben. Het is ook helemaal niet aan mij om te zeggen dat Steijn eruit moet, helemaal niet. Maar ik snap hoe het werkt en ik snap dat zijn positie meer en meer onhoudbaar wordt. Zo werkt het in het voetbal en helemaal bij een topclub als Ajax."

In de wedstrijd tegen Utrecht zag Kwakman echter weldegelijk verbetering bij Ajax, dat zich na een 2-0 achterstand terugvocht en zelfs op voorsprong kwam. "En in verdedigend opzicht, en dat klinkt heel gek als je vier tegengoals krijgt, gaven ze in het eerste uur eigenlijk heel weinig weg", aldus Kwakman, die vervolgens zijn woorden over een mogelijk ontslag herhaalt. "Ik snap heel goed dat zijn positie ter sprake komt en hij meer en meer onhoudbaar wordt."