Oosting zucht na verspelen Twentsche Derby: 'Moet je kijken hoe vrij hij staat'

FC Twente geeft punten weg in derby: 'Dat is doping voor Heracles’

22 oktober 2023 om 16:57
Laatste update: 22 oktober 2023 om 17:36

FC Twente-trainer Joseph Oosting spreekt van 'een wedstrijd met twee gezichten' wanneer hem om zijn reactie op de Twentsche Derby tussen Heracles Almelo en FC Twente (2-2) wordt gevraagd. "Extra zuur dat het uiteindelijk uit je handen glipt."

De bezoekers uit Enschede begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen door doelpunten van Daan Rots en Sem Steijn op een 0-2 voorsprong. "De eerste helft speelden we heel erg goed", zuchtte Oosting. "Mooie aanvallen gezien, mooie goals. Sem (Steijn, red.) krijgt voor rust de kans op de 0-3... Nogmaals, ik vond het de eerste helft heel goed. In de tweede helft zie je dat op een gegeven moment minder worden en dan vind ik dat we de wedstrijd moeten neutraliseren. Je ziet dat het publiek erachter gaat staan, ze krijgen wat kansjes en wij waren niet zo goed meer aan de bal. Uit een standaardsituatie maken ze de 1-2, en dat is doping voor hun", analyseert de coach van FC Twente. 

"Moet je kijken, als je ziet hoe vrij die staat en hem kan inbrengen", wijst Oosting naar de assist van Justin Hoogma op de 1-2 van Mario Engels. "Dan is het mooi dat we het op papier hebben staan, maar dit is praktijk. Dit mag ons niet overkomen, maar het overkomt ons wel." Vlak voor tijd maakte de ingevallen Sven Sonnenberg de gelijkmaker namens Heracles Almelo. "De tweede helft was niet goed, maar het is extra zuur omdat je oppermachtig bent vóór rust en het uiteindelijk uit je handen glipt", concludeert Oosting. 

Wat Oosting meeneemt naar het duel met Feyenoord van volgende week? "Dit was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft doen we het heel goed en creëren we veel kansen. In de tweede helft weet je gewoon dat het anders gaat worden, want zij gaan natuurlijk alles of niets spelen. In de tweede helft hebben we het niet goed gedaan met elkaar."