Bizar spandoek zorgt voor ophef in Noorwegen: club grijpt niet in

Bizar spandoek zorgt voor ophef in Noorwegen: club grijpt niet in

22 oktober 2023 om 18:40
Laatste update: 22 oktober 2023 om 18:48

Een spandoek doet momenteel veel stof opwaaien in Noorwegen. In de Eliteserien, de hoogste competite van het land, speelde trainer Geir Bakke met zijn club Vålerenga de uitwedstrijd tegen zijn oude club, Lillestrøm. De overstap is hem niet in dank afgenomen, wat op bizarre wijze tot uiting kwam met een spandoek.

Drie jaar lang stond Bakke aan het roer bij Lillestrøm, alvorens deze zomer over te stappen naar zijn nieuwe club. Het is hem op hatelijke reacties komen te staan bij zijn oude club. Niet alleen ontving de oefenmeester een striemend fluitconcert, ook werd er net voor rust een spandoek gehesen boven de spelerstunnel. Erop afgebeeld was een rat die een zak geld vasthoudt, opgehangen. Ook kreeg hij het spreekkoor 'na de wedstrijd ga je dood' naar zijn hoofd.

Het spandoek zorgt voor ophef en Lillestrøm wordt inmiddels kritisch benaderd op social media, daar de club naliet om in te grijpen tijdens de wedstrijd. Tot overmaat van ramp voor Bakke verloor hij de wedstrijd ook nog eens met 2-0.