Driessen ziet geen vruchtbare grond voor Steijn: 'Geen enkele vooruitgang'

Driessen ziet geen reden voor aanblijven Steijn: 'Geen enkele lijn in het spel'

22 oktober 2023 om 19:15

Valentijn Driessen vermoedt dat de dagen van Maurice Steijn bij Ajax zijn geteld, zo stelt hij in een video van De Telegraaf. Hoewel de journalist niet denkt dat een ontslag direct zal leiden tot verbetering, ziet hij niet genoeg ontwikkeling in het spel van Ajax om de trainer het vertrouwen te blijven geven.

"Officieel is het doek nog niet gevallen. Degene die dat gaat beslissen is Louis van Gaal in samenspraak met de Raad van Commissarissen en algemeen directeur Jan van Halst", zo geeft Driessen aan, alvorens het vergelijk te maken met de vorige trainer die ontslagen werd. "Alfred Schreuder werd destijds direct na de wedstrijd ontslagen, maar dat is bij Steijn nog niet gebeurd. Dus we zullen moeten afwachten."

"Je ziet geen enkele vooruitgang. Fouten die al weken lang achter elkaar worden gemaakt zie je ook gewoon vandaag weer terug. Je ziet zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht geen enkele lijn in het spel. Individueel mist iedereen vorm en ook het team in zijn geheel is uit vorm. Misschien moet er wel wat gebeuren om deze jongens weer op de rails te krijgen."

Wel zag Driessen twee spelers die zich bij Ajax wisten te onttrekken aan de malaise. "Die Hlynsson, die twee hele mooie, bewuste goals maakte. Daarnaast toch ook weer Sosa. Aanvallend mist Sosa niks en kan je hem er heel goed bij hebben. Hij had twee keurige assists, dus laat hem in ieder geval staan. Zorg er wel voor dat die backs weten wat die backs moeten doen als Ajax de bal níét heeft."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!