Jonge Huijsen beleefde 'droomavond' bij debuut in Serie A-kraker: 'Pas het begin'

Nederlands toptalent (18) debuteert voor Juventus: 'Dit is voor mij pas het begin'

23 oktober 2023 om 06:58
Laatste update: 23 oktober 2023 om 07:24

Dean Huijsen beleefde zondag naar eigen zeggen een 'droomavond'. In de slotfase van de uitwedstrijd tegen AC Milan (0-1) maakte de 18-jarige verdediger zijn officiële debuut voor Juventus

'Dit was een avond waar ik als kind van droomde. Het werd een avond om nooit te vergeten', zei Huijsen op zijn Instagram-account. 'Het is onmogelijk om te beschrijven wat ik voel nu ik ben beloond voor al het werk dat ik heb verricht om hier te komen. Ik wil alle mensen bij Juventus bedanken die mij hier hebben verwelkomd en mij omarmden als een ware familie. Dit is voor mij pas het begin', schrijft de verdediger van Oranje Onder-19.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri had lovende woorden over voor zijn pupil. 'Ik ben heel blij voor Dean dat hij zijn debuut heeft gemaakt voor Juventus. Hij is pas achttien jaar, maar viel goed in en bracht zichzelf en zijn teamgenoten geen moment in de problemen. Dean kan het spel geweldig gelezen.' Op het moment van zijn debuut stond de latere eindstand van 0-1 al op het scorebord door een doelpunt van Manuel Locatelli. 

Door de winst op AC Milan kruipt Juventus naar de top van de Serie A, waar Internazionale met 22 punten uit negen duels bovenaan staat. AC Milan volgt als tweede met 21 punten, Juventus bezet de derde plaats met 20 punten. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dean Huijsen (@deanhuijsen)