Guus Til hoopt dinsdag op eerste minuten in de Champions League

Concurrentie groot op PSV-middenveld: 'Stinkend hard mijn best doen en afdwingen'

23 oktober 2023 om 07:58
Laatste update: 23 oktober 2023 om 08:49

Guus Til mag uitkijken naar zijn debuut in de Champions League. Tot nu toe speelde de middenvelder van PSV nog nooit in het Europese hoofdtoernooi, maar daar lijkt tegen RC Lens op dinsdagavond verandering in te komen.

"Het is druk op het middenveld, zoals je ziet", lacht Til na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-1 winst) voor de camera van ESPN, doelend op PSV-concurrenten Joey Veerman, Jerdy Schouten, Malik Tillman, Isaac Babadi en Ismael Saibari. "Dus het zou wel helpen als ik er misschien nog een keer eentje extra maak in plaats van dat ik op één doelpunt blijf hangen. Daar baal ik wel van. Ik moet gewoon stinkend hard mijn best doen en minuten afdwingen."

Til maakte tegen Fortuna Sittard (3-1 winst) alweer zijn vierde doelpunt in de competitie, waarmee hij op een gemiddelde komt van één goal per 112 minuten. Daarmee is de speler van PSV op weg om zijn gemiddelde van vorig seizoen ruim te verbeteren. In het seizoen 2022-2023 maakte Til negen goals in dertig wedstrijden. "Ik denk dat het meespeelt dat tot nu toe het hele team beter draait dan vorig jaar, laat Til optekenen door De Telegraaf. "De jongens voorop hebben er natuurlijk baat bij als er veel kansen worden gecreëerd", aldus Til, die dinsdag zijn eerste minuten in de Champions League hoopt te maken. "Daar kijk ik natuurlijk naar uit, maar dat heb ik niet in de hand."

Hans Kraay Junior vroeg voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard aan PSV-trainer Peter Bosz uitleg over zijn opstelling. Bosz antwoorde door te zeggen dat hij het op dat moment de beste optie vond, met Til dus op nummer tien. Dat betekende volgens de oefenmeester ook dat Til normaal gesproken start tegen RC Lens in de Champions League. Met die boodschap melde Kraay Junior zich vervolgens weer bij Til, die een glimlach niet kon onderdrukken. "Als het niet zo is, dan krijg ik je te pakken", dolt hij met de analist van ESPN. 

PSV gaat dinsdagavond op bezoek bij RC Lens. Het duel in Frankrijk begint om 21.00 uur. PSV staat met één punt laatste in Groep B, waar ook Arsenal en Sevilla deel van uitmaken. RC Lens is koploper met vier punten.