De Boer verplaatst zich in Van Gaal, die bij Ajax beslist over Steijn

'Diepere crisis' bij Ajax: 'Van Gaal zal Steijn in zijn hart tijd willen geven'

23 oktober 2023 om 08:51
Laatste update: 23 oktober 2023 om 09:05

Louis van Gaal staat 'in principe' achter Maurice Steijn, vermoedt Ronald de Boer. Volgens de oud-voetballer is de huidige crisis dieper dan die in 1991, toen Van Gaal zelf op de schopstoel zat bij Ajax.

Steijn zei na de nederlaag bij FC Utrecht (4-3) het vertrouwen van Van Gaal te voelen en dat verrast De Boer niet. "Louis moet beoordelen of Maurice capabel genoeg is om het tij te keren. Ik denk dat hij in principe achter hem staat. Vergeet niet dat hij het in 1991 in het begin ook heel moeilijk had als trainer van Ajax", aldus de analist in De Telegraaf.

Van Gaal mocht blijven zitten en nam zes jaar later uiteindelijk afscheid met een Champions League en wereldbeker. "De crisis is nu echt wel dieper", benadrukt De Boer. "Nu is elke wedstrijd een loterij, voor mij echt billenknijpen, omdat elke tegenstander minimaal zes kansen krijgt."

Van Gaal beslist nu over het lot van Steijn. "Eerlijk gezegd zie ik deze ploeg niet snel heel grote stappen maken. Maar ligt dat aan Maurice? (...) Steijn moet het doen met een selectie die niet de zijne is. Ajax heeft een veel te groot risico genomen door twaalf spelers aan te trekken, waarvan het nog maar gissen is of zij uiteindelijk goed genoeg zijn."

"Ik vraag me echt af wie van de aankopen het Ajax-jasje uiteindelijk past. Louis zal ook vinden dat je dat Maurice niet kunt aanrekenen, denk ik. En dus zal hij hem diep in zijn hart de tijd willen geven, want geduld was voor hem ruim dertig jaar terug ook cruciaal", besluit De Boer.