Optimisme bij FC Utrecht na zege op Ajax: 'Dit moet het begin zijn van iets'

Optimisme na winst op Ajax: 'Kritiek van ideale schoonzonen verleden tijd'

23 oktober 2023 om 09:34
Laatste update: 23 oktober 2023 om 09:38

Ron Jans beleefde zondag met FC Utrecht tegen Ajax (4-3) een prachtige middag in Stadion Galgenwaard. De 65-jarige trainer hoopt dat de zege op de Amsterdammers de start is van een betere periode van zijn ploeg. 

"Het eerste waar ik me nu op focus is dat wij bij de winterstop bij de onderste drie plaatsen weg zijn en aansluiting vinden bij de middenmoot. Dat is nu het eerste. Al het andere vind ik op dit moment niet belangrijk", sprak FC Utrecht-trainer Ron Jans voor het duel met Ajax. Met de zege op de Amsterdammers is dat proces nu in gang gezet. 

"Dit is een prachtig moment, maar één moment is nog niet genoeg", laat Jans optekenen door Voetbal International. "Dit moet het begin zijn van iets. De passie en de strijd die ze vandaag hebben laten zien, moet de basis zijn. Ze kregen ook weleens wat kritiek van ideale schoonzonen, geen Utrecht-DNA. Dat heb ik ook weleens gemist, maar dat was meer onzekerheid. Vandaag was dat echt top."

Ondanks de slechte start van het seizoen bleef de oefenmeester van FC Utrecht goed gemutst. "Ik ben tot nu toe nooit negatief, depressief geweest. Ik wist dat er een moment zou komen van vreugde, van overwinning. Dan is deze wel een heel mooie en grillige, dacht ik." Jans geeft de wedstrijd tegen Ajax in Stadion Galgenwaard een 9 als cijfer. "Een 10, min die vier bekertjes die op het veld werden gegooid."