Manchester City woedend na video waarin overleden Sir Bobby Charlton wordt bespot

Manchester City woedend na video waarin overleden Sir Bobby Charlton wordt bespot

23 oktober 2023 om 11:47
Laatste update: 23 oktober 2023 om 11:58

Manchester City heeft gereageerd op de onsmakelijke video, waarin enkele supporters van de club lachend over de zaterdag overleden Sir Bobby Charlton zingen. The Citizens én de Premier League zijn bovendien een onderzoek gestart naar het voorval. 

'De club veroordeelt deze acties in de meest krachtige bewoordingen en verontschuldigt zich onvoorwaardelijk bij de familie en vrienden van Sir Bobby en bij iedereen van Manchester United', meldt Manchester City op de cluwebsite. De club voelt zich genoodzaakt een statement naar buiten te brengen, nadat op sociale media een video opdook waarin fans van de club de spot drijven met het overlijden van Charlton. Op de beelden is te zien dat verschillende fans luidkeels 'Bobby's in a box' (Bobby ligt in een kist) zingen. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Charlton speelde tussen 1956 en 1973 voor rivaal Manchester United en groeide daar uit tot een all-time great. Ook won hij in 1966 de wereldtitel met Engeland én de Ballon d'Or. Afgelopen zaterdag overleed Charlton op 86-jarige leeftijd. 

'Vooral op deze dag, waarop wij hulde brachten aan onze eigen legende Francis Lee, zouden de supporters van Manchester City de noodzaak aan respect net zo goed moeten begrijpen en waarderen als iedereen. Ons beveiligingsteam zal de camerabeelden van de hallen dan ook bestuderen. We zijn degenen dankbaar die zich al hebben gemeld om deze kwestie aan te kaarten. We blijven een beroep doen op alle informatie die ons kan helpen de betrokken personen te identificeren, zodat we de juiste actie kunnen ondernemen om een stadionverbod uit te vaardigen', aldus Manchester City.  

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!