Borst: 'Erger dan teloorgang Ajax is dat er nu veertien degradatiekandidaten zijn'

Borst: 'Erger dan teloorgang Ajax is dat er nu veertien degradatiekandidaten zijn'

23 oktober 2023 om 12:15
Laatste update: 23 oktober 2023 om 12:35

Hugo Borst vond het spel van Ajax tegen FC Utrecht 'tenenkrommend' slecht. Wat hij misschien nog wel erger vindt, is dat de Eredivisie inmiddels in een deplorabele staat verkeert. 

'Misschien wel rampzaliger dan de tijdelijke teloorgang van Ajax is dat de Eredivisie nu veertien degradatiekandidaten telt', schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. De schrijver stelt dat het leuk is voor de 'volksclubs, oude chique en lelijke eendjes' van de Eredivisie, maar is van mening dat je de degradatiestreep al onder de vierde plaats kan trekken. 

Borst wijst daarbij op het feit dat de plekken vijf tot en met acht bezet worden door Go Ahead Eagles, Excelsior, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo. Bovendien verkeert volgens Borst de Eredivisie in een deplorabele staat en stelt hij dat de de competitie 'topzwaar' is, doelend op het gat dat de bovenste vier ploegen (PSV, AZ, Feyenoord en FC Twente) nu al geslagen hebben. 

Bovendien vond hij de wedstrijden Excelsior - PEC Zwolle en Go Ahead Eagles - Sparta saai, soms lachwekkend en tempoloos. Ook het gat van vier punten dat koploper PSV heeft op Feyenoord komt de spanning in de Eredivisie niet ten goede, meent Borst, die niet weet tegen wie PSV nog punten gaat verspelen. 'PSV - Ajax komend weekend?' Volgens Borst eindigt die wedstrijd, met of zonder Maurice Steijn aan het roer bij Ajax, in een ruime overwinning voor de Eindhovenaren.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!