'Supertalent Huijsen (18) laat Oranje waarschijnlijk links liggen voor Spanje'

'Supertalent Huijsen (18) laat Oranje mogelijk links liggen voor ander land'

23 oktober 2023 om 13:14
Laatste update: 23 oktober 2023 om 13:20

De kans is groot dat de in Amsterdam geboren Dean Huijsen nooit interlands voor het Nederlands elftal gaat spelen. Dat melden media in Spanje maandag. De achttienjarige verdediger van Juventus zou op het WK van 2030 de Spaanse defensie willen leiden.

Huijsen beleefde zondag een droomavond met zijn debuut voor Juventus in de Serie A-kraker tegen AC Milan (0-1). Hij is de zoon van Donny Huijsen, die ook te boek stond als groot talent en in 1993 een wedstrijd voor Ajax speelde. Hij kwam daarna uit voor Go Ahead Eagles, Haarlem, AZ en MVV en verhuisde na problemen met justitie naar het Spaanse Marbella.

Zoon Dean was toen vijf jaar oud en inmiddels klopt het hart van Huijsen, die de jeugdopleiding van Málaga doorliep, voor Spanje. Volgens Diario AS beschouwt de talentvolle centrumverdediger zichzelf als een Spanjaard. 'Het is zijn droom om international van Spanje te worden', klinkt het. 'In 2030 wil hij op het WK staan.'

Huijsen speelde voor Oranje O17, O18 en O19, maar lijkt dus een afslag te nemen. Als de Spaanse voetbalbond er werk van maakt, aarzelt hij naar verluidt 'geen seconde' om La Roja de voorkeur te geven boven Nederland. Vanaf dat moment moet een nationalisatieprocedure worden gestart, zoals de Spaanse bond dat de laatste jaren ook deed met Aymeric Laporte en Robin Le Normand.

"Hij heeft hele speciale kwaliteiten. Dit kan een echte topspeler worden", zei Juventus-trainer Massimiliano Allegri zondagavond over Huijsen, die zelf ook in de wolken was. "Het is onmogelijk om te beschrijven wat ik nu voel. Dit is voor mij pas het begin."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!