Vriends geniet van oude club: 'Als een soort ex-vriendin die je niet vergeet'

Vriends geniet van oude club: 'Als een soort ex-vriendin die je niet vergeet'

23 oktober 2023 om 13:42
Laatste update: 23 oktober 2023 om 14:07

Bart Vriends genoot ervan zondag weer in de Adelaarshorst te spelen. De verdediger van Sparta Rotterdam bewaart goede herinneringen aan zijn oude club. Die gevoelens zijn wederzijds. 

Na afloop van de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam (0-0) werd Vriends in Deventer minutenlang toegezongen door het thuispubliek. "Dat maakt me blij en trots. Go Ahead is een soort ex-vriendinnetje die ik nog niet uit het oog heb verloren", grapt Vriends voor de camera van Rijnmond Sport. 

De verdediger speelde tussen 2012 en 2016 meer dan 130 duels voor Go Ahead Eagles en dat zijn ze in Deventer nog niet vergeten. "Het is alweer een tijd geleden. Alle spelers zijn inmiddels doorgerouleerd en eigenlijk is er in de staf ook niemand meer over. Misschien eentje nog. De materiaalvrouw is er nog steeds en de supporters zijn nog steeds hetzelfde als acht jaar geleden. Ik vind het heel leuk om zo'n ontvangst te krijgen."

Met Sparta Rotterdam draait Vriends vooralsnog een goed seizoen. Na negen wedstrijden bezetten de Spangenaren de zevende plek op de ranglijst.