René van de Kerkhof kan lachen om Ajax-crisis

Ajax-crisis zorgt ook voor plezier: 'Kan er wel om lachen, voel wel leedvermaak'

23 oktober 2023 om 15:34
Laatste update: 23 oktober 2023 om 15:48

Een dolend Ajax neemt het in de volgende speelronde op tegen PSV en de gebroeders Van de Kerkhof vinden het dan ook niet erg dat de club in crisis zit. De clubiconen van de Eindhovenaren kunnen er wel om lachen dat het mis gaat in Amsterdam, maar ze vinden het ook naar voor het Nederlandse voetbal.

"Ik kan er wel om lachen ja", vertelt René van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. "Een beetje leedvermaak voel ik wel. Het is een stuurloze club en een stuurloos elftal. Als het andersom was geweest, dan waren de sarcastische opmerkingen onze kant op gekomen." Aankomende zondag neemt PSV het in eigen stadion op tegen Ajax. Eerst moet de ploeg van Peter Bosz nog tegen RC Lens spelen in de Champions League.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

Willy van de Kerkhof staat er iets genuanceerder in dan zijn broer. Hij vindt dat de huidige situatie bij Ajax niet goed is voor de Nederlandse status in het buitenland. "Het is een drama. En ook niet goed voor het Nederlandse voetbal dat het daar zo slecht gaat." René vraagt zich nog af of er überhaupt wel veel Ajax-fans naar Eindhoven zullen afreizen. "Voor veel van die Ajacieden telt dat eergevoel helemaal niet meer. Er zijn erbij die komen straks voor het eerst in het Philips Stadion. Als ze tenminste durven te komen."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!