Van de Kerkhof: 'Als je die jongen tien minuten volgt, begin je te huilen'

Van de Kerkhof: 'Als je die jongen tien minuten volgt, begin je te huilen'

02-10-2023 14:45 Laatste update: 14:48
65

René en Willy van de Kerkhof hebben geen hoge pet op van Jordan Teze. De PSV-coryfeeën zagen de rechtsback afgelopen weekend tegen FC Volendam (3-1) niet voor het eerst dit seizoen door de mand vallen.

Teze is onder trainer Peter Bosz geen vaste waarde. Wel speelt hij het merendeel van de wedstrijden. "Als je die jongen tien minuten op het veld gaat volgen om te zien wat hij allemaal fout doet, dan begin je te huilen", foetert René van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. "Het is niet te geloven."

"Positioneel is hij heel erg zwak", vult Willy van de Kerkhof aan. "Hij kijkt niet om zich heen en hij laat de linksbuiten maar lopen zoals hij loopt. En als er een gat valt, dan weet hij niet wat hij moet doen. Hij doet maar wat." Tegen Go Ahead Eagles (3-0) was Teze belangrijk met twee assists. "Dat was dan ook het enige. Hij schiet ook nog van dertig meter op doel. Dan denkt-ie dat hij Van der Kuijlen is, maar die bal komt op de tweede tribune terecht."

Over Malik Tillman zijn de broers wel te spreken. "Hij is sterk aan de bal, dominant en schuwt voor en achter het duel niet. een heerlijke speler om naar te kijken", oordeelt Willy, die bijval krijgt van René. "Tillman was de beste man op het veld. Ik denk ook dat Bosz tegen Sevilla niet om hem heen kan."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: