Been vindt dat Hartman meer potentie heeft dan Malacia

'Ik vind wel dat Hartman op dit moment meer potentie heeft dan Malacia toen had'

23 oktober 2023 om 16:05

Mario Been denkt dat Quilindschy Hartman een grotere toekomst tegemoet kan zien dan Tyrell Malacia. Dat vertelde de analist in Goedemorgen Eredivisie. De oud-trainer van de Rotterdammers ziet in Hartman een moderne back die alles heeft.

"Ik vind dat Hartman meer potentie heeft dan Malacia had toen hij bij Feyenoord zat", vertelt een stellige Been. "Die speelt natuurlijk ook niet altijd bij Manchester United. Hartman kan het allerhoogste bereiken denk ik ook. Het is een speler die alle ingrediënten heeft van een moderne linksback. Goed linkerbeen, heel snel, de slimmigheid om de ballen tussen de linies in te spelen. Verdedigend kan het iets beter, maar in de Eredivisie testen ze hem daar ook niet altijd op."

Malacia was lange tijd geblesseerd, maar traint inmiddels weer bij Manchester United. Toch denkt Been dat Hartman nu al de betere is van de twee. "Malacia had dat natuurlijk ook en die heeft dan weer problemen gehad met blessures bij United. Dat is wel een probleem, maar ik dicht Hartman echt nog wel ietsjes meer door in het Europese topvoetbal. Die kan nog een hele grote stap gaan maken."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!