'Groot nieuws uit Amsterdam: Ajax zet Steijn op straat'

'Groot nieuws uit Amsterdam: Ajax zet Steijn op straat'

23 oktober 2023 om 18:34
Laatste update: 23 oktober 2023 om 18:52

Maurice Steijn is ontslagen als trainer van Ajax. Met dat nieuws komt De Telegraaf maandag naar buiten. De nederlaag tegen FC Utrecht is de oefenmeester fataal geworden.

'In goed overleg' is het dienstverband van Steijn bij Ajax beperkt gebleven tot vier maanden, klinkt het. Steijn wordt door de clubleiding verantwoordelijk gehouden voor de uiterst zwakke prestaties. Ajax staat momenteel zeventiende in de Eredivisie.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Steijn werd lange tijd een hand boven het hoofd gehouden. Hij kreeg het vertrouwen, omdat hij weinig tot geen inspraak had in het transferbeleid van afgelopen zomer, dat solistisch werd gevoerd door de al vertrokken technisch directeur Sven Mislintat. Steijn kreeg het vreemdelingenlegioen niet aan de praat en moet na de 4-3 nederlaag in De Galgenwaard het veld ruimen.

Ajax en Steijn kwamen overeen dat het voor alle partijen beter was om uit elkaar te gaan. 'De nederlaag bij FC Utrecht was ook de welbekende druppel voor Jan van Halst en Louis van Gaal, die hem de afgelopen week nog openlijk steunden, maar nu net als Steijn geen andere mogelijkheid zien om het contract van de trainer te ontbinden', klinkt het.

Steijn zat in totaal elf officiële wedstrijden op de bank bij Ajax. Daarvan won hij er slechts twee.