Sneijder ziet 'Steijn-valkuil' en deelt mening: 'Ik vind het niet terecht'

Sneijder ziet 'Steijn-valkuil' en deelt mening: 'Ik vind het niet terecht'

23 oktober 2023 om 20:44
Laatste update: 23 oktober 2023 om 21:03

Wesley Sneijder vindt het niet terecht dat Maurice Steijn diens congé heeft gekregen bij Ajax. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de dramatische seizoensstart. 

"Ik vind het in dit geval niet terecht", begint Sneijder bij Veronica Offside. De 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht is Steijn fataal geworden. "Misschien is het ook wel zijn eigen schuld geweest. Als je instemt met bepaalde zaken vanaf het begin en de technisch directeur (Sven Mislintat, red.) mag alle spelers aantrekken..." Sneijder benadrukt dat Steijn met de aankopen niet heeft ingestemd. "Dat is gelijk je valkuil."

"Als je niet wint, gaan de spelers zich tegen je keren", legt de recordinternational van Oranje uit. "Dat zie je ook aan die ploeg. Je ziet geen ploeg die voor hem door het vuur wil gaan. Als je alles analyseert, is het onvermijdelijk. Maar ik vind het wel zonde voor hem. Als je trainer van Ajax bent en je mag er zo snel uit... Dat is triest."

Over onder meer Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder werd in de media gezegd dat ze geen kritiek op Steijn durfden te geven, omdat ze een 'speciale band' met de trainer zouden hebben. "Ik ben ook kritisch geweest op Heitinga. Ik ben kritisch waar nodig", countert Sneijder. "Ik heb nog steeds dezelfde mening, daar blijf ik bij. Maar ik vind het zuur voor hem."