Van der Vaart haalt uit naar Maduro: 'Steijn krijgt mes in zijn rug'

Van der Vaart hekelt Maduro: 'Toen ik dit hoorde... Steijn krijgt mes in de rug'

23 oktober 2023 om 21:12
Laatste update: 23 oktober 2023 om 21:21

Rafael van der Vaart heeft de aanval op Hedwiges Maduro geopend. Volgens de voormalig Oranje-international heeft Maduro de vertrokken Maurice Steijn een mes in diens rug gestoken bij Ajax.

Van der Vaart wijst naar Annemieke Zijerveld, clubpsycholoog bij Almere City. Zijerveld werkte in Flevoland samen met Maduro, die bij Ajax de rechterhand van Steijn was. De psycholoog was kritisch op Steijn en benadrukte het verhaal van Maduro te hebben aangehoord. "Je moet je voorstellen dat een mental coach van Almere City met informatie komt... Dat komt van Maduro vandaan", zegt Van der Vaart bij het Ziggo Sport-programma Rondo.

"Dat is dus je assistent. Nou, succes ermee. Toen ik dat hoorde dacht ik: nee!", vervolgt Van der Vaart, die bijval krijgt van Youri Mulder. "Hij zaagt aan de stoelpoten van de coach." Van der Vaart: "Je moet als hoofdcoach nooit een assistent nemen die uiteindelijk hoofdtrainer wil worden", stelt hij. "Je moet iemand naast je hebben die je honderd procent vertrouwt. Waarvan je weet: we gaan het samen doen. Toen ik dit hoorde... Dan krijg je echt wel een mes in je rug. Einde verhaal. Hij heeft gewoon gezegd hoe het gaat. Dat vond ik een heel treurig moment."

Mulder vraagt zich af of het handig is dat Van der Vaart diens beklag over Maduro doet. "Dit wordt gedeeld en komt morgen in de kleedkamer: assistent steekt dolk in de rug van de trainer, is geen lekker begin", doelt hij op het feit dat Maduro tijdelijk de honneurs gaat waarnemen. "Ik hou niet zo van een dolk in de rug steken, maar het is wel waar natuurlijk. Dat heeft zij (Zijerveld, red.) eigenlijk gezegd. Kijk, als jij in de kleedkamer zit, dan moet je loyaal zijn", aldus Van der Vaart. "Natuurlijk heb je contact met spelers, maar dit doe je niet. Je brengt zulke dingen niet naar buiten. Of het de schuld van Zijerveld is? Nee. Kom op hé, als je assistent bent, ben je toch loyaal naar je hoofdtrainer?"

Maduro neemt voorlopig de honneurs waar bij Ajax. De Amsterdammers hopen John van 't Schip voor 1 november te hebben gestrikt als interim-trainer.