Van der Vaart: 'Ik heb te doen met Steijn, er zijn zoveel kutspelers'

Van der Vaart: 'Ik heb te doen met Steijn, er zijn zoveel kutspelers'

23 oktober 2023 om 20:58
Laatste update: 23 oktober 2023 om 21:03

Rafael van der Vaart beschermt Maurice Steijn. De Hagenaar werd maandag ontslagen als trainer van Ajax wegens de dramatische resultaten, die hem volgens de 109-voudig Oranje-international amper aangerekend kunnen worden.

De nederlaag tegen FC Utrecht (4-3) werd Steijn fataal. Van der Vaart erkent dat een ontslag in de lucht hing. "Natuurlijk: als je zo laag staat met Ajax, dan weet je gewoon hoe laat het is. Na het verlies van gisteren wist je eigenlijk al wat er zou gebeuren. Dan word je er normaal gesproken uit getrapt, om het zo te zeggen", zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Van der Vaart vindt het jammer dat het geen gelukkig huwelijk is geworden. "Ik heb wel heel erg te doen met Steijn, omdat er zoveel kutspelers zijn. Sorry voor mijn taalgebruik. Dat kon hij niet en dan word je ontslagen, helaas. Ik had hem het succes gegund."

"Hij is op het verkeerde moment trainer geworden van Ajax. Je kunt hem eigenlijk niets verwijten", vervolgt Van der Vaart in het praatprogramma. "Noem me een van de twaalf aankopen van wie je denkt: Top. Als wij 115 miljoen euro mochten uitgeven, zouden we kampioen worden."