Van der Vaart bespreekt 'geweldige speler': 'Helaas PSV-niveau, moet niet weg'

Van der Vaart bespreekt 'geweldige speler': 'Helaas PSV-niveau, moet niet weg'

23 oktober 2023 om 22:04

Joey Veerman moet niet weggaan bij PSV, stelt Rafael van der Vaart bij Rondo op Ziggo Sport. Van der Vaart denkt dat de volgende stap in de carrière van de middenvelder te hoog gegrepen kan zijn.

"Ik ben echt van de fanclub. Maar, PSV-niveau, denk ik", aldus Van der Vaart. Youri Mulder trapt op de rem. "Weet ik niet, ik vond hem bij het Nederlands elftal ook goed. Je ziet gelijk: hij komt erin, dan gaan er ballen naar voren. Waar je met Frenkie de Jong wel eens denkt: speel 'm nou eerder af. Die gaat dan eerst nog dribbelen. Maar Veerman maakt het spel echt snel."

Mulder krijgt bijval van Marco van Basten. "Aan de bal vind ik hem wel echt goed. Dat is een positief iets." Maar: "Als ze de bal niet hebben, dan heb je wel iets negatiefs. Hij is niet snel. Hij verliest ook wel eens een bal." Aan tafel rijst de vraag of Veerman van Champions League-niveau is. "Aanvallend is het mooi, goed en effectief. Maar hij moet soms ook weten wanneer hij de bal niet mag verliezen. Daarin is hij soms een beetje te speels."

Van der Vaart blijft bij zijn standpunt en is van mening dat Veerman bij PSV moet blijven. "Ik vind het een geweldige speler. Maar helaas voor hem PSV-niveau, denk ik. Hij moet niet weggaan."