Perez hoopt op verandering in Eredivisie: 'We worden het lachertje van Europa'

Perez: 'Het komt mijn strot uit, we worden het lachertje van Europa'

24 oktober 2023 om 08:48

De KNVB moet de regels omtrent het staken van wedstrijden zo spoedig mogelijk aanpassen, stelt Kenneth Perez. De ESPN-analist merkt op dat er in het buitenland om Nederland gelachen wordt.

Niet voor het eerst was het bij FC Utrecht - Ajax (4-3) raak: nadat er 'vreugdebier' op het veld belandde, werd het duel tot twee keer toe stilgelegd. "In het begin was ik echt voor, want de doelmonden lagen vol met bekers", zegt Perez bij Voetbalpraat. "Maar het begint me nu de strot uit te komen, dat we voor zo'n klein dingetje wedstrijden gaan staken."

In het buitenland ziet Perez dergelijke taferelen nergens. "We worden een beetje het lachertje van Europa", denkt de Deen, die vindt dat de KNVB zelfkritisch moet zijn. "Ik heb begrepen dat de werkgroep bij de KNVB zegt dat ze dit willen blijven handhaven. Ik denk dat dit echt weer bekeken moet worden. Wat zijn nou hoofdzaken en wat zijn nou bijzaken?"

Perez stelt dat er weinig begrip meer is voor het besluit om wedstrijden (tijdelijk) te staken. "De spelers komen nu ook in opstand", doelt hij op de spelers van Utrecht en Ajax die er bij arbiter Dennis Higler op aandrongen om het duel uit te spelen. "Het heeft zo geen enkele zin."