Perez twijfelt over positie Huntelaar:

‘Sneu verhaal’ Huntelaar bij Ajax: ‘Misschien is dit werk dan niets voor hem?'

24 oktober 2023 om 10:15
Laatste update: 24 oktober 2023 om 11:13

Kenneth Perez vraagt zich af of Klaas-Jan Huntelaar geschikt is voor het technisch hart van Ajax. De oud-spits kampt met een burn-out en laat zijn werkzaamheden voorlopig los. 

In Voetbalpraat wordt gesproken over hoe de invulling van het bestuur van Ajax eruit zal zien. Marijn Beuker komt binnenkort bij de club, maar zal niet direct op Huntelaar kunnen rekenen. "Dat is ook een sneu verhaal. Heel jammer", meent Perez. "Werd het hem te veel? Misschien kwam hij er ook achter dat het niks voor hem is. Wat is er op hem afgekomen? Hij was toch niet echt eindverantwoordelijke?"

Huntelaar begon zijn technische functie samen met Gerry Hamstra, maar laatstgenoemde vertrok uiteindelijk. Deze zomer ging de oud-spits aan de slag met onder meer Jong Ajax en de jeugd. "Ik weet niet precies hoe het werkt met een burn-out, maar meer van: als je dat krijgt van dit werk, is het misschien niets voor hem. Het is een zeer stressvolle baan en je bent er vrij afhankelijk van of je team wint of niet", besluit Perez.