'Ajax had plannen met Huntelaar voor prominente rol en samenwerking Kroes'

'Ajax had plannen met Huntelaar voor prominente rol en samenwerking Kroes'

24 oktober 2023 om 07:59

De burn-out van Klaas-Jan Huntelaar komt voor hem op een heel ongelukkig moment. Mike Verweij, Ajax-watcher voor De Telegraaf, onthult dat de Amsterdammers de oud-spits een prominentere rol wilden geven op het gebied van transfers.

Huntelaar werd medio 2022 de rechterhand van Gerry Hamstra, met wie hij het technisch beleid uitzette. Na een zwakke transferzomer moest Hamstra het veld ruimen, maar bleef Huntelaar aan als technisch manager. In die functie was hij vooral verantwoordelijk voor alle jeugdcontracten. "De situatie van Huntelaar is heel erg sneu", zegt Verweij in de podcast Kick-Off.

Na het vertrek van Sven Mislintat was Ajax voornemens om Huntelaar een vooraanstaande rol te geven. "Om onder begeleiding het transferbeleid te gaan uitzetten", aldus Verweij. Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur, zou Huntelaar van begeleiding moeten voorzien. "Ik denk dat als Huntelaar samen met Kroes bij de transfers betrokken zou zijn, dat zij dat deel voor hun rekening zouden kunnen nemen."

Voorlopig kan er een streep door die constructie, omdat Huntelaar noodgedwongen rust moet houden. "Een burn-out, volgens mij kan dat echt maanden duren. Ik weet niet hoe dat verdergaat nu bij Ajax."