Van Basten en Van der Vaart stippen groot probleem bij Ajax aan: 'Een drama'

Van Basten en Van der Vaart stippen groot probleem bij Ajax aan: 'Een drama'

24 oktober 2023 om 07:27

Marco van Basten maakt korte metten met het beleid binnen AjaxSan Marco ziet dat de hele organisatie faalt en wijst daarbij niet alleen naar de hoofdmacht, dat zeventiende in de Eredivisie staat.

Van Basten spreekt bij Rondo op Ziggo Sport van 'wanbeleid'. "Jong Ajax staat negentiende. Negentiende in de Keuken Kampioen Divisie!", foetert hij. "De jeugd en Ajax 2 is ook allemaal... Vorig jaar was Sven Mislintat er nog niet, toen ging het ook allemaal niet goed. De jeugd komt ook niet door." Rafael van der Vaart begrijpt wat Van Basten bedoelt. "Op dit moment staan er bij Ajax mensen aan het roer die alleen maar met zichzelf bezig zijn. In de hele club, hè. In de jeugd ook."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Een drama", noemt Van der Vaart de huidige gang van zaken binnen Ajax. "Je merkt gewoon: iedereen is zoekende. Vroeger had je Co Adriaanse, hoofd jeugdopleiding. Geloof me, daar was je bang voor als jeugdspeler."

Er moet op korte termijn heel veel veranderen, beseft Van Basten. "Het is wanbeleid, van boven tot onder is het gewoon slecht geleid."