Perez maakt Ajax met de grond gelijk: 'Het is ongekend, dat is zó bijzonder'

Perez maakt Ajax met de grond gelijk: 'Het is ongekend, dat is zó bijzonder'

24 oktober 2023 om 06:43

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor het beleid bij Ajax. De ESPN-analist constateert dat de Amsterdammers in een 'absolute chaos' verkeren.

Ajax en trainer Maurice Steijn besloten maandag uit elkaar te gaan. "Het probleem zit veel dieper dan even een poppetje wisselen. Als je in tien maanden tijd drie trainers ontslaat en in anderhalf jaar tijd drie technische directeuren hebt zien passeren, wordt het nu wel tijd dat er goed beleid gaat worden gevoerd", stelt Ajax-watcher Freek Jansen bij Voetbalpraat.

Jansen krijgt bijval van Perez. "Het is twee jaar geleden dat er goed beleid is gevoerd", foetert hij. "Nu je geen Champions League haalt, zie je wat dat betekent voor je portemonnee. Als een paar transferperiodes tegenzitten, is alles weg." Perez weet dat de problemen niet met één transferperiode zijn opgelost, aangezien Ajax spelers met hoge salarissen moet blijven uitbetalen of, bij een exit, spelers een bak geld moet meegeven. "Ajax verkeert wat mij betreft in absolute chaos."

"Het is ongekend hoe dit heeft kunnen gebeuren. Dat je niet hebt geleerd van het recente verleden, van de vorige transferperiode. Het is zó bijzonder, het is textbook material."