'Steijn sprak met Van Halst,  maar stond vlak voor exit nog op veld bij Ajax'

'Steijn sprak met Van Halst, maar stond vlak voor exit nog op veld bij Ajax'

23 oktober 2023 om 23:23

Louis van Gaal heeft een belangrijke stem gehad in de beslissing om Maurice Steijn op straat te zetten bij Ajax. Dat stelt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen, die ook onthult dat Steijn maandag gewoon nog op het trainingsveld stond bij Ajax.

Bij Voetbalpraat op ESPN geeft Jansen een inkijkje in de laatste dag van Steijn bij Ajax. "Steijn heeft vanochtend (maandag, red.) onder meer met Jan van Halst gezeten. Daar is uit voortgekomen dat er geen vertrouwen meer is. Dat is de lezing van beide kanten."

"Daarna hebben ze bepaald: we gaan aan het einde van de middag opnieuw zitten. Ik begreep ook dat Steijn vanmiddag ook gewoon nog op het trainingsveld heeft gestaan bij Ajax", gaat Jansen verder. "Aan het einde van de middag is hij toen, in overleg, op non-actief gesteld."

Van Gaal heeft een flinke vinger in de pap gehad, bij de keuze om Steijn te ontslaan. "Hij is absoluut hierbij betrokken geweest", zegt Jansen. "Als je de voetbalorganisatie van Ajax bekijkt: er zitten daar heel weinig mensen, dus alles was in handen van Van Gaal. Er is verder niemand in die organisatie die de keuze over Steijn zou maken, als Van Gaal het daar niet mee eens zou zijn."