AD doet boekje open en rept over door Steijn 'ingefluisterde' oud-Ajacieden

AD doet boekje open en rept over door Steijn 'ingefluisterde' oud-Ajacieden

23 oktober 2023 om 22:40
Laatste update: 23 oktober 2023 om 22:47

Het Algemeen Dagblad weet dat Maurice Steijn contact had met 'oud-Ajacieden', die in de afgelopen periode veel kritiek hebben geuit op aankopen van Ajax. Meerdere supporters van de club vinden dat Steijn in de afgelopen periode relatief gezien te veel uit de wind is gehouden.

Steijn is maandag op straat gezet door Ajax, na een dramatische reeks. Veel oud-spelers van Ajax, zoals Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Marco van Basten, uitten recent veel kritiek op de club waar ze vroeger voetbalden. Steijn werd echter vaak niet genoemd in hun kritieken. De drie eerstgenoemden lieten zelfs weten dat ze het ontslag van Steijn onterecht vinden, terwijl Van Basten ook zijn vraagtekens plaatste bij de exit van de oefenmeester.

In een achtergrondstuk komt het AD nu met een nieuwtje. De krant schrijft kort dat oud-Ajacieden door Steijn werden 'ingefluisterd'. Hoe dat precies gegaan is en wat voor invloed het mogelijk heeft gehad, is niet duidelijk. Feit is wel dat de oud-spelers van Ajax, net als Steijn, veel aankopen 'diskwalificeerden' bij Ajax.

Ajax maakt nu werk van de opvolging van Steijn. Hedwiges Maduro staat in ieder geval voor de groep tijdens de zware duels met Brighton & Hove Albion en PSV. Het is de bedoeling dat John van 't Schip daarna instapt en het seizoen afmaakt.