"Ik zou Ten Cate aanstellen, dan heb je ervaring en écht overwicht'

"Ik zou Ten Cate aanstellen, dan heb je ervaring en écht overwicht'

24 oktober 2023 om 11:02

Volgens René van der Gijp zou Ajax er goed aan doen om contact op te nemen met Henk ten Cate. De 68-jarige trainer zou weer orde op zaken kunnen stellen in Amsterdam, aldus de analist. 

Van der Gijp laat tijdens de uitzending van Veronica Offside zijn licht schijnen over wie de vertrokken Maurice Steijn moet opvolgen. "Ik had Ten Cate aangesteld", meent de oud-speler. "Dan heb je ervaring. Hij is echt iemand die overwicht heeft. Van 't Schip gaat daar straks vertellen hoe het moet, maar nergens heeft hij bewezen dat hij het weet", meent de analist. 

Van 't Schip heeft het Ajax-DNA waar de club naar op zoek is, maar volgens Van der Gijp zal de trainer niet de gewenste resultaten brengen. "Misschien is het wel en goede afleiding voor hem, maar we moeten niet uit het oog verliezen dat hij het bij FC Twente, PEC Zwolle en Griekenland ook niet best heeft gedaan."

"Het is tenminste wel een Ajacied", vult Johan Derksen hem aan. "Dat vinden ze bij Ajax belangrijk, dan houdt de F-Side tenminste zijn bek. Ze kunnen dan in de loop van het jaar uitkijken naar een andere trainer voor volgend seizoen."