Coëfficiëntenstress in Frankrijk: 'Tweeluik met PSV is ontzettend belangrijk'

Coëfficiëntenstress in Frankrijk: 'Tweeluik met PSV is ontzettend belangrijk'

24 oktober 2023 om 12:58

In Frankrijk kijkt men reikhalzend uit naar het treffen tussen RC Lens en PSV. Frankrijk is door Nederland van de vijfde plek afgestoten in de coëfficiëntenlijst en daar maakt men zich zorgen om in het voetballand. 

L'Équipe beschrijft de confrontatie als een 'allesbeslissend tweeluik'. 'Terwijl Frankrijk Nederland op de hielen zit in de UEFA-index, heeft Lens de mogelijkheid om direct toe te slaan wanneer het van PSV weet te winnen', wordt geschreven. 'Wat staat er op het spel? Vier Champions League-tickets en zeven vertegenwoordigers in Europa.'

Nederland kent nog altijd een voorsprong van 1.669 punten op Frankrijk, maar moest na de eerste twee Europese speelrondes al 1.1 punt inleveren. Dat verschil kan nóg kleiner worden met een overwinning van Lens. Wel is het zo dat Frankrijk minder punten krijgt per overwinning dan Nederland: de Fransen hebben één ploeg meer in Europa en daarom worden de gewonnen punten door vijf gedeeld. Bij Nederland, waar PSV, Feyenoord, Ajax en AZ actief zijn in Europa, gaat dat aantal door vieren.