Ajax-talenten wachten nog op contract: 'Van Halst wil salarissen niet bepalen'

Contract Hato nog niet verlengd: 'Hij wil die salarissen niet bepalen'

24 oktober 2023 om 13:11

Enkele jonge spelers, waaronder Jorrel Hato en Gabriel Misehouy, wachten nog op een contractverlenging bij Ajax. Dat heeft alles te maken met de burn-out van Klaas-Jan Huntelaar en het aanstaande vertrek van Jan van Halst.

Dat beweert Ajax-clubwatcher Johan Inan in de AD Voetbalpodcast. "Een van de grootste talenten van Nederland, Jorrel Hato, loopt nog steeds met een jeugdcontract", zegt hij. "Hij verdient het om vastgelegd te worden. Hem komt gewoon een goed en langdurig contract toe. Je moet zo'n jongen ook in de ogen kunnen kijken. Die verlenging is heel belangrijk voor Ajax." Het huidige contract van Hato loopt tot medio 2025. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Daarnaast noemt Inan de naam van Misehouy, een andere speler waarmee Ajax nog geen verlenging mee overeengekomen is. "Die dingen kwamen door het ontslag van Sven Mislintat op het bordje van Huntelaar terecht", aldus Inan. "Van Halst wil dat soort dingen wel oppakken, maar tot op een bepaalde hoogte. Hij zit er hooguit tot maart. Hij wil niet de salarissen van dat soort jongens bepalen, omdat hij weet dat hij er over een aantal maanden niet meer is."

"Ik noem nu Hato en Misehouy, maar Huntelaar was ook nog met andere beloften bezig", gaat Inan verder. "Stanis Idumbo bijvoorbeeld, vorig seizoen de meest waardevolle jeugdspeler. Dat soort dingen gaan nu geparkeerd worden. Ze moeten zo snel mogelijk dit soort dossiers oppakken."