Sarri over duel met Feyenoord

Sarri over urine-incident in De Kuip: 'Ik heb liever dat ze me beledigen'

24 oktober 2023 om 21:20
Laatste update: 24 oktober 2023 om 21:32

Maurizio Sarri is van mening dat Feyenoord veel stappen heeft gezet ten opzichte van vorig jaar, toen de Rotterdammers ook al tegenover SS Lazio stonden. De trainer van de Italianen liet zich op de voorbeschouwende personferentie ook uit over het incident van afgelopen jaar, toen er vanuit het publiek urine over naar hem werd gegooid. 

Vorig seizoen won Feyenoord in eigen huis met 1-0 van Lazio, maar twee maanden daarvoor werd er met 4-2 verloren in Rome. Sarri is niet bezig geweest met dat resultaat. "Feyenoord is een moeilijk team om tegen te spelen. Ze zijn nu beter dan vorig jaar. De wedstrijd van morgen is niet beslissend, omdat het de derde groepswedstrijd is, maar hij is wel heel belangrijk", vertelde de lovende Sarri tijdens het persmoment van dinsdagavond. 

Ter voorbereiding op het bezoekje aan De Kuip bestudeerde Sarri Feyenoord. "Ze hebben recentelijk alleen van Atlético Madrid verloren, en dat was niet verdiend. Die 3-2 was onterecht, Feyenoord had meer verdiend. Atlético heeft niets waar Feyenoord jaloers van hoeft te worden."

Over zijn tactische aanpak wilde de markante oefenmeester niets kwijt. "Wat we moeten doen, is karakter tonen en scherp zijn. Ik verwacht een zware wedstrijd, er zullen niet veel kansen zijn. We hebben de luxe dat we keuzes kunnen maken. We hebben veel spelers op wie we kunnen vertrouwen en hebben nu twee keer op rij gewonnen in de competitie", vervolgt Sarri, die ook nog inging op het Urine-incident van vorig jaar. "Ik heb liever dat ze me beledigen, dan dat ze urine naar me gooien, zoals vorig jaar."