Rustanalyse RTL RC Lens - PSV

PSV kan Sneijder nog niet bekoren: 'Totaal geen voetbal van achteruit'

24 oktober 2023 om 22:04

De eerste helft van RC Lens - PSV heeft Wesley Sneijder en Theo Janssen niet kunnen bekoren. De twee analisten van RTL 7 vonden de Eindhovenaren, die net als de Fransen niet tot scoren kwamen, erg slordig. 

"We zijn totaal niet vermaakt", begint Sneijder zijn relaas in de studio. "Alles wat we van tevoren gezegd hebben, hebben we niet teruggezien. Het is heel slordig, van beide kanten. Dat had ik aan de kant van Lens wel verwacht, maar de eerste helft was vooral PSV heel erg slordig, totaal geen voetbal vanuit achteruit", vervolgt de analist, die één middenvelder aanwijst als dissonant. "Veerman (Joey, red.) lijdt heel veel balverlies, en dan kom je niet in je spel. De achilleshiel van Lens (waar Bosz het vooraf over had, red.) hebben we geen één keer gezien."

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

Ook collega-analist Janssen is allesbehalve onder de indruk. Hij zou dan ook een wijziging aanbrengen in de rust, als hij Bosz was. "Ze (Lens, red.) staan eigenlijk gewoon met vier man tegen de laatste linie van PSV aan, dus daar is de oplossing niet. De twee verdedigende middenvelders, Schouten en Veerman, worden ook gedekt. Tillman daarachter is de vrije man, maar die kunnen ze niet bereiken. Ik zou het systeem iets aanpassen, zeker in balbezit. Eén met de punt naar achter, één wat hoger. Ik denk dat je er dan wel doorheen kan spelen."