Wedstrijdverslag Sevilla - Arsenal

Arsenal wint ternauwernood in Sevilla en doet goede zaken in PSV-groep

24 oktober 2023 om 22:57

Arsenal heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in Groep B, de groep waarin ook PSV verkeert. The Gunners wonnen op bezoek bij Sevilla, maar gemakkelijk ging het allesbehalve. 

Arsenal had wat recht te zetten in Spanje. Na de 4-0 zege op PSV eind september, ging het tweede groepsfaseduel op bezoek bij RC Lens met 2-1 verloren. De ploeg van manager Mikel Arteta had 45 minuten, plus wat extra tijd, nodig om op voorsprong te komen. Gabriel Martinelli werd diepgestuurd, omspeelde doelman Ørjan Nyland en tikte raak. Toen Gabriel Jesus kort na rust de 0-2 maakte met een heerlijk schot, leek Arsenal af te stevenen op een vrij gemakkelijke avond. 

Niets bleek minder waar. Vijf minuten na de Jesus-treffer maakte Sevilla er weer een wedstrijd van. Voormalig AZ- en Ajax-speler Nemanja Gudelj knikte overtuigend raak uit een hoekschop. De thuisploeg, die onlangs nog met 2-2 gelijkspeelde in Eindhoven, probeerde de gelijkmaker nog uit het vuur te slepen, maar die kwam er niet. Door de zege gaat Arsenal aan kop in Groep B met zes punten. Sevilla heeft evenveel punten als PSV: 2.