Vijf conclusies: inkomsten lopen langzaam op, alles of niets-duel wacht

Conclusies PSV: UEFA-boete op komst, geldteller loopt weer wat op

24 oktober 2023 om 23:15
Laatste update: 25 oktober 2023 om 01:37

PSV had het dinsdagavond lastig op bezoek bij RC Lens. Heel even leek het de goede kant op te vallen voor de Eindhovenaren, maar de voorsprong werd niet vastgehouden: 1-1. Vijf conclusies na een intens Champions League-avondje in Frankrijk.

Bosz durft risico's te nemen
Peter Bosz kiest altijd de aanval, zo ook in Lens. Hij liet de drie PSV-aanvallers Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Hirving Lozano druk zetten op de centrale verdedigers van de thuisploeg. De Eindhovenaren loerden daarmee op ruimte in de omschakeling, maar namen ook grote risico's, want Machado kreeg al snel de kans om te profiteren. De riskante speelwijze en de hoge intensiteit zorgden voor slordigheden, maar Bosz hield vast aan zijn mantra: hij denkt vooral in kansen.

PSV blijft wachten op zege in Champions League
PSV wacht nu al zeventien wedstrijden op een overwinning in de Champions League. Bij de laatste twee deelnames vlogen de Eindhovenaren er steeds met twee remises en vier verliespartijen uit. De laatste zege dateert nog steeds van 8 december 2015, thuis tegen CSKA Moskou (2-1).

PSV ziet inkomsten langzaam stijgen
PSV was door zijn deelname aan de Champions League al verzekerd van dertig miljoen euro, maar de teller wil nog niet heel hard oplopen. De ploeg van Bosz wacht nog op de eerste driepunter, terwijl een zege 2,8 miljoen euro oplevert. PSV speelde tot dusver twee keer gelijk en verdiende daarmee 'pas' 1,8 miljoen op basis van de sportieve prestaties (0,9 miljoen per gelijkspel). De teller staat in totaal op ruim 33 miljoen. Dat is nog wel exclusief de recettes.

PSV kan boete van UEFA tegemoet zien
Voor de wedstrijd was het al onrustig in de stad en ook in het stadion zelf was de sfeer zowel intens als grimmig. Supporters van beide clubs gooiden met spullen naar elkaar en zelfs vuurwerk vloog over en weer. De ME moest de orde herstellen. Het gedrag van de fans zal PSV ongetwijfeld weer een boete van de UEFA opleveren.

Next up: Lens thuis
De Eindhovenaren hebben nu twee punten uit drie duels en blijven daarmee hekkensluiter in groep B. Over twee weken wacht het thuisduel met RC Lens, dat met vijf punten op plek twee staat. Als PSV nog ambities heeft in de Champions League, dan zal er thuis gewonnen moeten worden van de Fransen.