Wat is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord?

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot haalt Stengs van positie ondanks glansrol

25 oktober 2023 om 07:32
Laatste update: 25 oktober 2023 om 08:07

Trainer Arne Slot durft het woensdag niet aan om dezelfde elf spelers het veld in te sturen als tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Die werd weliswaar met 4-0 gewonnen, maar de Feyenoord-coach wil tegen SS Lazio meer zekerheid op het middenveld en doet daarom wat wijzigingen.

Gernot Trauner lijkt nog altijd niet fit genoeg en Bart Nieuwkoop zal daardoor zijn vervanger blijven. Lutsharel Geertruida zakt daardoor naar het centrum en vormt daar een duo met David Hancko. Quilindschy Hartman start als uitblinker van de laatste weken op linksback bij de Rotterdammers. Op het middenveld is er echter geen plaats meer voor Calvin Stengs. Als nummer tien was hij geweldig tegen Vitesse, maar Slot heeft tegen Lazio een andere plek voor hem.

De Nederlander begint als rechtsbuiten tegen de Italianen, denkt het Algemeen Dagblad. Daardoor verdwijnt Yankuba Minteh uit de basis, mede door zijn blessure en richt Slot het middenveld defensiever in. Met Mats Wieffer, Quinten Timber en Ramiz Zerrouki wil de trainer meer balans. Laatstgenoemde speler is de nieuwkomer in de basis vergeleken met de wedstrijd tegen Vitesse. In de spits start Santiago Gimenez voor zijn eerste Champions League-duel van dit seizoen en Igor Paixao begint als linksbuiten.

Vermoedelijke opstellingen Feyenoord - SS Lazio:
Feyenoord:
Bijlow, Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Gimenez, Paixao.
SS Lazio:
Provedel; Hysaj, Romagnoli, Patric, Marusic; Luis Alberto, Vecino, Kamada; Zaccagni, Immobile, Felipe Anderson.