Schade en gewonden na RC Lens - PSV

Ruim 20 lichtgewonden na rellen in Lens, PSV kan rekenen op nieuwe straf UEFA

25 oktober 2023 om 07:38

Bij de rellen voorafgaand aan het duel tussen RC Lens en PSV zijn 24 personen lichtgewond geraakt. Dat heeft de politie in Frankrijk bekendgemaakt. Het is niet duidelijk om hoeveel Nederlandse fans gaat. 

Er reisden 2000 PSV-fans mee naar Lens. Toen een groep van ongeveer 200 man van de stad naar het stadion vertrok, ging het mis. In eerste instantie ontstonden er rellen in het centrum, waarna er ook ongeregeldheden plaatsvonden rondom het stadion van Lens. Daar greep de lokale politie in met onder meer traangas en wapenstokken. 

Tijdens de wedstrijd waren er opnieuw incidenten. PSV-supporters richtten schade in het uitvak, sloopten stoeltjes en gooiden deze, evenals wat vuurwerk, naar een vak met Lens-supporters. Zij begonnen vervolgens weer met het teruggooien van de stoeltjes. De ME greep uiteindelijk in. PSV moet nu serieus rekening houden met een nieuwe straf van de UEFA, verwacht De Telegraaf

Het is immers niet de eerste keer dat de Eindhovenaren in een slecht daglicht komen te staan wat betreft supportersongeregeldheden. Vorig jaar richtten supporters van PSV ook al schade aan, destijds rondom het uitduel met Arsenal in de Europa League. Het bezoek aan het Noorse Bodø/Glimt werd toen afgewerkt zonder meegereisde fans. Daarnaast moest de club ook 40.000 euro betalen. Ook door incident tijdens PSV - Sevilla, waarbij doelman Marko Dmitrovic werd aangevallen, heeft PSV geen goede beurt gemaakt bij de UEFA.