Kuijt ziet Gravenberch slagen: 'Oranje afzeggen was ook de juiste keuze'

Kuijt ziet Gravenberch slagen: 'Jong Oranje afzeggen was ook de juiste keuze'

25 oktober 2023 om 11:17
Laatste update: 25 oktober 2023 om 11:29

Dirk Kuijt vindt het meer dan begrijpelijk dat Ryan Gravenberch er onlangs voor koos om Jong Oranje te laten schieten. De voormalig international ziet dat er steeds meer Nederlanders de kant van Liverpool FC opkomen en geeft Gravenberch een goede kans van slagen. 

Kuijt spreekt met fanmedium This Is Anfield over de grote Nederlandse inbreng die nu bij Liverpool heerst. Met Cody Gakpo, Virgil van Dijk en Gravenberch is Nederland volop aanwezig. "Ik denk dat hij een van de meest getalenteerde spelers in Nederland is", meent Kuijt. "Wanneer je op zo een jonge leeftijd al de overstap van Ajax naar Bayern München maakt, staat je potentie buiten kijf. Bij Bayern ging het niet ideaal, maar Jürgen Klopp geeft hem het vertrouwen dat hij nodig heeft."

Gravenberch besloot Jong Oranje achter zich te laten om te acclimatiseren bij Liverpool. "De bond was niet blij met zijn besluit, maar ik denk dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Het is niet zo dat spelers dit altijd moeten doen, maar de timing vroeg erom. Hij moet niet alleen bij de club alles leren kennen, maar ook de stad zelf."