Ten Hag openhartig over zoektocht: 'Moeite met vinden van balans'

Ten Hag openhartig over United-puzzel: 'Dáárdoor hebben we moeite'

25 oktober 2023 om 13:40
Laatste update: 25 oktober 2023 om 13:52

Erik ten Hag geeft toe dat hij bij Manchester United vaak zoekende is naar de juiste opvulling van zijn defensie en zijn middenveld. De vastigheden die de coach vorig seizoen wel zag, ontbreken dit seizoen vooralsnog. 

In het duel met FC Kopenhagen in de Champions League koos Ten Hag voor een middenveld bestaande uit Sofyan Amrabat, Scott McTominay en Bruno Fernandes. Na afloop vond de Nederlandse trainer dat de ingevallen Christian Eriksen met zijn creativiteit een belangrijke rol had gespeeld. Ten Hag gaf toe dat hij twijfelt over de beste invulling van zowel de achterste als de middelste linie. 

"Vorig seizoen waren we zo constant, met een erg goede achterhoede en Casemiro daarvoor. We hadden voortdurend de controle. Dit seizoen hebben we veel wisselingen moeten doorvoeren achterin. Daardoor verdwenen de vastigheden en was er minder samenhang op het middenveld. We hebben moeite met het vinden van de juiste balans. Ik weet zeker dat de vastigheden uiteindelijk weer terugkeren, dat er een fundament komt waar we op voort kunnen borduren", aldus Ten Hag.

De verguisde Harry Maguire maakte in de 72ste minuut de enige treffer van de wedstrijd. André Onana stopte in de absolute slotfase nog een penalty van Kopenhagen en bezorgde daarmee Manchester United een hele welkome zege in de Champions League. Over het tweetal was Ten Hag lyrisch. "Ze speelden allebei goed en Onana had vlak na rust al een belangrijke redding. Het is een geweldige avond geworden. De redding van Onana in de slotminuut was subliem."