Hammarby hekelt rol van FC Twente tijdens rellen eind juli: 'Catastrofaal slecht'

25 oktober 2023 om 15:14
Laatste update: 25 oktober 2023 om 15:30

De veiligheidsmanager van Hammarby, Göran Rickmer, heeft in de Lundh-podcast keihard uitgehaald naar FC Twente. Volgens Rickmer is de club uit Enschede op het gebied van veiligheid flink tekortgeschoten tijdens de Conference League-wedstrijd in de Grolsch Veste.

FC Twente en Hammarby troffen elkaar eind juli in de derde voorronde van de Conference League. Na de wedstrijd, die door FC Twente met 1-0 gewonnen werd, braken er rellen uit op de hoofdtribune. Een grote groep mannen bestormde daar een vak met veel Zweedse supporters.

Volgens Rickmer kunnen zulke situaties voorkomen worden als de organiserende partij zijn verantwoordelijkheden neemt. "Mijn onderbuikgevoel is dat negen van de tien gebeurtenissen, of misschien wel 95 van de 100 gebeurtenissen die plaatsvinden in de vorm van verstoringen, hadden kunnen worden vermeden als wij als organisatoren ons werk beter hadden gedaan."

Rickmer verwijt FC Twente het verzuimen van hun plicht. "In dit geval waren ze in Twente catastrofaal slecht over de regeling, daar kunnen we niet omheen. Ze kregen geen personeel en ze waren zeker niet bescheiden. Dat heb ik ze duidelijk gemaakt."